Simfonia Iahnie de fasole a la Tradaro

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Simfonia Iahnie de fasole a la Tradaro

Ingrediente

  • * 800 g fasole uscata
  • * 4 cepe
  • * 2 cartofi
  • * 2 morcovi
  • * 1 cutie 400 g rosii intregi decojite in suc de rosii
  • * 2 linguri pline de bulion
  • * 1 lingura boia dulce
  • * 2 linguri faina de grau
  • * 3 linguri faina de malai
  • * 1 lingura Delikat
  • * 1 capatana usturoi
  • * 150 ml ulei
  • * 4-5 foi de dafin
  • * 4 cuburi Knorr cu gust de costita afumata
  • * 1 legatura marar tocat marunt
  • * 1 legatura patrunjel tocat marunt
  • * 1 lingurita tarhon
  • * 1 lingurita cimbru
  • * 3 linguri smantana
  • * 1 lingurita piper boabe
  • * sare

Mod de preparare

- Pentru reusita unei iahnii delicioase, este bine ca fasolea sa fie pusa la inmuiat de seara pentru prepararea ei a doua zi. Se pune apa rece peste fasole si sa o depaseasca cam 5-6 centimetri, se acopera si se lasa la inmuiat.

- Apa in care a stat fasolea la inmuiat se arunca, se clateste si se pune la fiert cu apa rece cat sa o depaseasca cu 2-3 centimetri, la foc potrivit. Dupa 10 minute de fiert se arunca apa si se pune iarasi la fiert cu apa fierbinte si se tine la foc potrivit pret de 10 minute dupa care se repeta operatia dar de aceasta data nu se mai arunca apa ci se lasa sa scada.

- In acest timp se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert intr-un vas separat.

- Ceapa si morcovul se curata, se toaca marunt si se pun la inmuiat in 100 ml ulei la foc mic circa 3 minute apoi se toarna 1/2 l apa, se adauga 1 lingura Delikat si se lasa la foc domol, acoperit circa 10 minute si din cand in cand se amesteca pana cand scade apa aproape de tot si compozitia sa fie aproape ca o pasta.

- Intr-un alt vas se pune 50 ml ulei, faina de grau si faina de malai si se amesteca la foc potrivit circa 3 minute apoi se adauga rosiile intregi (dar se pot taia mai mici) decojite in suc de rosii, boiaua dulce, bulionul, usturoiul tocat marunt si se amesteca. Deoarece compozitia incepe sa se ingroase din cand in cand se mai adauga apa calda. Se adauga 4 cuburi Knorr cu gust de costita afumata si se amesteca iar in final compozitia sa ramana ca o crema moale.

- Aceasta compozitie se rastoarna peste fasolea fiarta, se adauga, marar, patrunje, tarhon, cimbru, piper boabe, foi de dafin, smantana, sare daca mai este cazul dupa gust si se amesteca apoi se baga la cuptor la foc potrivit 60 de minute. Din cand in cand se mai amesteca in fasole deoarce fasolea se aseaza la fundul cratitei.

In farfurie se orneaza cu patrunjel verde tocat marunt.

Se serveste cu castraveciori acri ,salata de varza acra sau salata de ardei copti.

Se adauga suflet dupa pofta inimii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise