Reteta postata pe: 31 august 2018
Ingrediente
4 kg capsuni, 2 kg zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele. Se amesteca cu zaharul, apoi se lasa la rece pana a doua zi, amestecand din cand in cand.
A doua zi, capsunile se scot din siropul lasat (puteti face dulceata din ele, sa le congelati sau sa le conservati). Se strecoara siropul (eu nu l-am strecurat, dar e mai bine sa o faceti), apoi se pune la foc si se fierbe 15-20 de minute, dupa care se pune fierbinte in sticle (5 sticle de 330 ml). Sticlele se capacesc si se pun intr-o patura groasa, lasandu-se la racit 1-2 zile.
Se poate servi cu apa minerala si cuburi de gheata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Căpşunile de curăţă de codiţe, se spală si se toarnă zahărul peste ele. Se lasă peste noapte
46 voturi
7 comentarii
3h
Sucuri si compoturi de fructe
Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin
7 voturi
3 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate