Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Ingrediente

  • 250 gr macese spalate si uscate in prealabil
  • 0.5 kg zahar
  • 6 lingurite zeama de lamaie
  • 1.5 l apa

Mod de preparare

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine . Se pun din nou la fiert in aceeasi apa pentru inca 10 minute apoi se strecoara fructele de zeama printr-o sita normala. Sucul rezultat se strecoara din nou foarte , foarte bine printr-un tifon dublu pentru a nu ramane firisoare de macese pentru ca sunt foarte periculoase. Lichidul rezultat se pune din nou la fiert impreuna cu zaharul si se tine pe foc pana la consistenta dorita . Cand s-a ajuns la consistenta dorita se adauga zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in sticle caldute . Sticlele se inchid cu capac etans, se pun la cald intre paturi, cu capul in jos si se tin astfel pana la racirea totala .

Se pastreaza in camara, ferite de lumina iar dupa desfacerea sticlei, se tin in frigider .

Macesele au , pe suta de grame, de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaile ceea ce le face ideale pentru imunizarea organismului .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise