Florile de soc le scufundam in apa rece, le lasam la scurs , apoi le rupem coditele.
Punem apa si zaharul intr-o oala mai mare(6 litri), o asezam pe foc si o incalzim pana ce se dizolva zaharul complet( nu trebuie sa fiarba).Dam oala deoparte si lasam siropul sa ajunga la temperatura camerei.
Decojim coaja galbena a 4 lamai si o punem in sirop. Stoarcem sucul de la toate cele 6 lamai si il adaugam si pe el.
Adaugam si florile de soc, amestecam , punem un capac si tinem oala la frigider 4 zile. Amestecam in sirop de cel putin doua ori pe zi. Dupa cele 4 zile, stoarcem bine socul si coaja de lamaie, stercuram siropul si il punem in sticle sterilizate. Din aceasta compozitie mi-au iesit 3 litri de sirop. Se pastreaza la loc racoros.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii