Intr-un vas mare de plastic punem zmeura si o framantam bine cu mana pina zdrobim toata zmeura, apoi cate kg de zmeura avem , atatia litri de apa punem.
Amestecam si le lasam asa pina a doua zi, la temperatura din bucatarie.
Peste o strecuratoare am pus un tifon si strecuram siropul, amestecam cu lingura de silicon( lemn) sa iasa toata zeama din zmeura. Semintele si resturile le aruncam.
Siropul obtinut il cantarim - eu am avut 6 l de sirop - si adaugam atata zahar cit sirop avem.
Amestecam siropul cu zaharul si il lasam asa ( amestecand din cand in cand ) pina se topeste tot zaharul., adica 24 de ore aproximativ.
Dupa ce s-a topit zaharul, punem siropul in sticle, le infiletam cu dop si le punem direct in camara.
Vom obtine un sirop tare sanatos si aromat, credeti-ma !
Sa aveti pofta la el.
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/07/sirop-de-zmeura-la-rece.html
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii