Sirop natural de salvie

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Sirop natural de salvie

Ingrediente

  • 3Kg zahar
  • 450g salvie
  • 3L apa plata
  • 2 lamai de marime medie

Mod de preparare

Recoltam (cumparam) crengutele de salvie cu tot cu frunze, le spalam sub jet de apa rece si le lasam pe un prosop la scurs.

Punem apa la fiert, intr-o oala incapatoare. Cand incepe sa fiarba, adaugam salvia si lasam cam 10’ , la foc mic sa-si elimine aromele, apoi cu o paleta cu gauri, indepartam plantele. Adaugam zaharul si lasam la fiert. Dupa circa 60’, adaugam zeama celor doua lamai si fierbem in continuare pana optinem consistenta dorita de sirop. Eu l-am mai fiert inca 60’ dupa ce am adaugat lamaia.

Intre timp pregatim sticlele pe care le spalam si uscam.

Cand siropul este gata, luam o sita pe care o asezam deasupra palniei, trecem siropul prin ea si umplem sticlele. Punem sticlele in paturi pana a doua zi cand le stergem cu un prosop umed, le etichetam si le depozitam in camara.

Este un sirop aromat pe care-l folosesc atat la prepararea bauturilor racoritoare, indulcirea ceaiului , ca toping la inghetata sau indulcitor in cremele de prajituri.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

D

Doina • 15 Iunie 2022, 20:59 Am facut siropul de salvie azi. Este super gustos. Multumim pentru reteta.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise