Skoleboller(Norvegia)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Skoleboller(Norvegia)

Ingrediente

  • aluat din drojdie rapid
  • (adica cu mai multa drojdie,dar merge si cu doar jumatate din cant. de drojdie.In acets caz,se mareste timpul de dospire).
  • Este bine de retinut ca,cant.de jos sint f. minime. este de indicat sa se pregatesca portie dubla sau....
  • - 40 g unt/marg.Rama Maestro
  • - 125 ml lapte
  • - 20 g zahar
  • - 1 priza sare
  • - 250 g faina alba de griu
  • - 20g drojdiie proaspata sau 1 pac. uscata
  • - 1 lamiie-coaja
  • umplutura:
  • - 1pac. budinca de vanilie
  • - 500ml lapte
  • - 4ls zahar +/- 1 pac.zahar vaniliat
  • gust+/- deco:
  • - 5/6 ls apa sau zeama lamiie/lichior/sirop..
  • - 3/4 ls zahar pudra
  • - 2/3 ls fulgi de cocos

Mod de preparare

Se pregateste umplutura de budinca din ingredientele mai sus scrise, dupa cum scrie pe pac.

Cind este gata se acopera imedat cu folie de nailon,asta pentru ca budinca sa nu prinda coaja/pojghitza deasupra.Se lasa deoparte la racit.

Se prepara aluatul.

Untul se topeste, se amesteca cu laptele, zaharul , sarea si coaja de lamiie si se pun in cuva masinii de piine.Urmate de faina si drojdie.Se lasa sa framinte, saú se framinta cu malaxorul sau manual.

Dupa ce a stat la dospit pina ce volumul s-a dublat, se scoate pe masa de lucru si aici se poate proceda in doua metode:

- se imparte in bucati care se pot intinde c-am cit palma si cu o gr. de ca 3 cm.

sau

- se intinde pe masa de lucru cu o gr. de 3 cm si se taie cu o forma cercuri,patrate... care se aseaza pe tava/-ile capzusite cu hirtie de copt.

Mijlocul aluatului se preseaza cu degetele sau/si talpa/fundul unui pahar(vezi foto) gropite in care se pune cite 1ls budinca. Nu prea multa, ca daca nu in cuptor o sa curga din gropite.

Se lasa inca ca 15 min. la dospit dupa care se introduc in cuptorul preincins la 225°C caldura sus+jos, sau caldura ventilata la 200°C, ca. 15 min.

Dupa coacere se scot si se lasa la racit.

Din ingredientele pentru gust si decor se amesteca lichidul cu zahar pudra si cu o pensula se ung skolebollers-urile deasupra si se presara peste ele, fulgi de cocos.

Eu am presarat pe jumatate fulgi de cocos si pe cealalta jumatate , zahar pudra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise