autor:

Carmyna

» » , , Aperitive, Conserve si muraturi, Mancaruri cu carne

slaninuta de porc

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 ianuarie 2011

Ingrediente
4-5 fasii de slanina porc, 2 litri de zeama de varza, 6-7 boabe de piper, 3-4 foi dafin, boia ardei dulce, 1 capatana usturoi, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pun cei 2 litri de zeama de varza, piperul, cimbrul si foile de dafin. Se scufunda si fasiile de slanina si se pun la fiert. Dupa ce au dat in fiert se mai lasa circa 15 min si se scot pe o tava si se lasa la scurs si racit. Intre timp se face o pasta de usturoi cu care se unge fasiile de slanina si se pudreaza cu boiaua de ardei dulce. Le infasuram in ziar si le lasam la rece. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "slaninuta de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada de pui cu ou

Rulada de pui cu ou

- se taie pieptul ca pentru șnițele și se condimentează - se fierb ouăle tari - se împăturesc

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu curcan

Mancare de mazare cu curcan

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si

42 voturi    19 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 4-5 fasii de slanina porc
  • 2 litri de zeama de varza
  • 6-7 boabe de piper
  • 3-4 foi dafin
  • boia ardei dulce
  • 1 capatana usturoi
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

4 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

17 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Shepherd's Pie