Smochinele congelate se lasa cca 2-3 minute la dezghetat,se sterg,apoi asa congelate cinci bucati se taie pe jumatate , restul de cinci bucati crestandu-se in forma de \"X\".
Branza de vaci,cele 6 linguri de cascaval ras,zaharul si untul se amesteca si se omogenizeaza bine.Se iau din compozitie gramajoare care se aseaza pe jumatatile de smochine presand bine cu mana si se introduce cu grija compozitie in toate crestaturile,apoi strangand usor cu ajutorul palmelor si refacand forma smochinelor.
Se unge o tava foarte bine cu unt,se aseaza smochinele, se rade cascaval deasupra din abundenta (dupa gust),se mai adauga din loc in loc cate o bucatica de unt si se introduce tava la cuptor pana se rumenesc,se gratineaza frumos.
Cuptorul trebuie incins in prealabil cu 5-10 minute inainte.
Dupa ce sunt gata se lasa putin la racorit,dupa care se aseaza pe platou,se presara deasupra putin zahar, nucsoara, stafide si se toarna peste ele siropul din tava.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii