Snitele din porumb cu spanac in lapte

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Snitele din porumb cu spanac in lapte

Ingrediente

  • 340 g porumb
  • 100 g faina
  • 30 g unt
  • 2 oua
  • 2 fire ceapa verde
  • 100 g cas oaie
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Desfacem conserva cu boabele de porumb si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Untul topit( cateva secunde in cuptorul cu microunde) il amestecam cu laptele, adaugam ouale si le batem bine cu telul.

Ceapa curatata o tocam marunt cu codite cu tot.

Casul il dam pe razatoarea cu gauri mari.

Adaugam treptat faina si amestecam continuu cu telul sa se omogenizeze si sa nu faca cocoloase.

Adaugam la compozitie ceapa tocata, boabele de porumb bine scurse, casul razuit si mararul verde tocat.

Amestecam sa se omogenizeze si asezonam dupa gust.

Intr-o tigaie incalzim uleiul si cu ajutorul unei linguri, punem gramajoare de "snitel" pe care le nivelam cu lingura.

Le prajim la foc domol pe ambele parti, apoi le scoatem pe servetele absorbante.

Preparam spanacul, pe care dupa ce l-am oparit , il tocam marunt si il punem intr-un vas in care am pus usturoi presat si il lasam in ulei 2-3 secunde sa-si dezvolte aroma.

Peste spanac turnam lapte( nu prea mult) si lasam sa dea cateva clocote pina e gata spanacul. Asezonam cu sare si piper.

Servim snitelele alaturi de cate o portie de spanac.

Sau daca doriti, snitelul poate fi servit cald sau rece , alaturi de o salata de rosii cu castraveti si ceapa verde.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise