Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Socată reţeta bunicii

Ingrediente

  • 10 litri apa
  • 1 kg zahar
  • 5 lamai
  • 2 pumni de flori de soc
  • preparatie
  • intr-un vas de sticla sau de plastic ,de 10-12 litri se pun florile de soc, zaharul, apa ,sucul de la cele 5 lamai, 5 jumatati de lamaie, totul se amesteca cu o lingura de lemn.Se acopera vasul si se tine la soare pentru 3-5 zile.Zilnic se amesteca in vas cu lingura de lemn si se verifica gradul de fermentare.Cind este acidulata se trage in sticle si se tine la rece.

Mod de preparare

Socată reţeta bunicii

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul de lamaie si 5 jumatati de lamaie(din cele care au fost stoarse).Totul se amesteca cu o lingura de lemn .Vasul se acopera si se tine la soare pentru 4-5 zile,zilnic se amesteca continutul vasului si se verifica gradul de fermentare,cind suculeste acidulat se toarna in sticle si se tine la rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

d

dorel cristian • 24 Iunie 2023, 19:10 f bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise