Eviscerati pestii, scoateti branhiile, spalati-i cu apa rece si condimentati-i cu un baitz preparat din uleiul de masline, condimente pentru peste, o lingurita de sare si piper. Dupa 10-15 minute puneti pestii intr-o tava lunga si mai inalta pe un strat de felii de morcovi, ceapa si rosie si 7-8 catei de usturoi necuratati, zdrobiti cu latul cutitului.
Adaugati in tava vinul si decorati pestii cu jumatati de felii de portocala, feliute de ardei, usturoi si frunze de patrunjel. Stoarceti o jumatate de lamaie peste pesti, asezonati cu sare si piper dupa gust si mai adaugati in tava 200 ml apa. Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute.
Scoateti pestii pe un platou, cu doua spatule ca sa ramana intregi, turnati peste ei 2-3 polonice de zeama din tava si decorati-i cu felii de lamaie. Puneti pe farfurii bucati de peste cu tot cu portocalele, lamaile si usturoiul de deasupra si cu sos din tava.
I-am servit cu cartofi natur si sos de usturoi. Pofta buna.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii