Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Ingrediente

  • Somon File -4 portii
  • Smantana -250 ml
  • Ceapa verde -dupa gust
  • Ulei -1 lingura
  • Orez(bob rotund)-240 gr(60gr/persoana)
  • Ceapa -1 bucata
  • Usturoi -2 catei
  • Ciuperci -200 gr
  • Ulei -3 linguri
  • Apa -480 ml

Mod de preparare

Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului.

Se taie ceapa,usturoiul si ciupercile marunt.Se caleste ceapa pana devine aurie,se adauga usturoiul si la sfarsit ciupercile.Ciupercile nu trebuiesc lasate decat 2-3 minute,pana se inmoaie.

Separat ,cu o lingura de ulei,se caleste orezul pana devine stralucitor.Se amesteca cu ingredientele de mai sus.

Apa se pune la fiert,cand da in clocot se lasa focul la mediu si se adauga orezul.Se lasa 12 minute la fiert,se inchide forcul si se pune capac.

Somonul se usuca foarte bine cu hartie de bucatarie sau cu un prosop foarte curat si uscat.Se asezoneaz.

Uleiul se pune in tigaie,cand este incins se pune fileul de somon,se lasa numai 2 minute pe fiecare parte,trebuie sa fie crud in partea din mijloc,restul se gateste cu sosul de smantana.Se scoate din tigaie,se arunca grasimea reziduala.Se adauga smantana si ceapa verde taiata marunt,se lasa la foc foarte mic pana cand sosul capata consistenta aluatului de clatite.Fileurile de somon se pun cu grija pentru a nu se rupe,se intorc pe o parte si cealalta pentru a fi patrunse de sos.Se asezoneaza daca este nevoie.Se inchide focul.Pentru cei carora nu le place sosul dulce puteti adauga cateva picaturi de zama de lamaie.Daca sosul este prea gros puteti adauga smantana,daca este foarte sbtire il mai lasati pe foc mic cateva minute.Daca pestele se fierbe prea mult cu sosul devine sec si fad.Nu este necesar sa il lasati decat cateva minute la fiert in smantana.

Se serveste cu garnitura de orez cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise