Somon la gratar cu garnitura de sparanghel

Somon la gratar cu garnitura de sparanghel

Ingrediente

  • Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • 2-4 rondele de somon (sau fileuri), cam 500g
  • un buchet tulpini de sparanghel
  • 2 - 3 linguri mustar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • zeama de la o lamaie
  • sare, piper

Mod de preparare

Pregatim sosul de mustar amestecand mustarul cu zaharul si zeama de lamaie.

Sparanghelul trebuie sa fie verde deschis, cu tulpina tare, iar partea lemnoasa de jos trebuie sa fie destul de mica. Spalam sparanghelul, ii taiem partea lemnoasa si il amestecam cu ulei, sare si piper. Il prajim pe gratarul incins 4 - 6 minute pe fiecare parte, pana se inmoaie putin, dar ramane crocant. Cand este gata, il pastram cald.

Presaram sare si piper peste somonul spalat. Cu o pensula ungem fiecare bucata de somon cu sos de mustar pe fiecare parte si prajim pe gratar 2 - 5 minute pe fiecare parte.

Aranjam pe farfurie tulpini de sparanghel, bucati de somon si stropim cu sosul de mustar ramas.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Bucataria Furnicutilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise