Somon marinat - reteta Chef Jakob Hausmann

Somon marinat - reteta Chef Jakob Hausmann

Ingrediente

  • (pentru 10 portii)
  • 1 kg file de somon
  • 30 g seminte de fenicul
  • 30 de g boane de coriandru
  • 300 g lamai
  • 2 legaturi de marar
  • 1 praf de sare de mare (circa 1 g)
  • 100 g zahar alb
  • 100 g zahar brun

Mod de preparare

Cu o zi inainte, se spala si se usuca prin tamponare cu hartie de bucatarie absorbanta somonul. Se strivesc grosier condimentele in mojar. Se amesteca bine sarea cu cele 2 feluri de zahar. Se spala lamaile, se usuca si rade fin coaja.

Mararul se toaca grosier. Bucata de somon se pune cu pielita dedesubt pe o bucata mare de folie transparent. Deasupra se imprastie amestecul de sare cu zahar. Condimentele, coaja de lamaie si mararul se presara deasupra. Se inveleste somonul strans in folie si se pune pe un platou. Se lasa la frigider cel putin 24 ore. Intre timp se intoarce o data pe cealalta parte.

Reteta oferita si pregatita de Chef Jakob Hausmann in cadrul aniversarii a 1 an de restaurant Mica Elvetie in Centrul Istoric si 15 ani de excelenta in gastronomie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise