Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie

Pentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie

Ingrediente

  • 1 kg file de somon proaspat
  • Sucul de la 1 portocala medie
  • 40 g unt
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • 2 crengute de rozmarin proaspat (eu am avut uscat)
  • sare
  • piper
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • Pentru sosul de sampanie:
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 100 ml sampanie
  • Putina lamaie stoarsa
  • 2 linguri faina
  • 250 ml smantana
  • un cubulet de unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini.

Untul il topim la microunda intr-un bol mai marisor, peste punem sucul de la 1 portocala, 3 catei de usturoi zdrobiti cu presa speciala, putin rozmarin proaspat sau uscat, condimentam cu boia, sare, piper si amestecam totul cu un tel.

Condimentam fileul de somon pe o parte si pe alta cu sare si piper.

Pe o tava mare tapetata cu hartie de copt asezam felii de portocala, lamaie, usturoi (2 catei de usturoi ramasi) si 1 crenguta de rozmarin proaspat, iar peste aceste felii asezam fileul de somon cu partea rozalie in sus.

Turnam jumatate din sos (pregatit mai devreme) peste file si facem totul cu mainile pentru a acoperi mai usor pestele cu sos.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 190°C pentru 15 minute, dupa acest timp scoatem pestele din cuptor si ungem fileul cu restul de sos. Dam din nou la cuptor pentru cca. 10 minute.

In acest timp pregatim sosul:

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, peste, adaugam ceapa tocata marunt, calim 1 minut, apoi adaugam sampania.

Separat, amestecam smantana cu faina, iar cand sampania a inceput sa fiarba turnam acest sos in tigaie, stoarcem putina lamaie si mai adaugam un cubulet de unt. Amestecam totul pana ce sosul se ingroasa, iar la final condimentam dupa gust cu sare si piper.

Turnam acest amestec intr-un blender si "blenduim" cateva secunde pana obtinem un sos fin.

Intre timp, pestele este gata!

Noi l-am servit cu legume la cuptor, sos de sampanie si, bineinteles un pahar de vin alb.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise