Sos american "Barbecue"

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Sos american "Barbecue"

Ingrediente

  • 500 ml ketchup
  • 1 cãtel de usturoi
  • 5 linguri de zahãr
  • sucul de la o portocalã mare
  • sucul de la o lãmâie mare
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri dulceatã de piersici sau caise
  • 50 ml conhaque sau brandy
  • 2 linguri sirop canadian de artar
  • 1 linguritã sos Tabasco
  • 2 linguri mustar de Dijon sau iute
  • 1 linguritã sos englezesc Worcestershire
  • 1 lingurã boia dulce
  • 1 lingurã curry pudrã
  • 1 lingurã ghimber pudrã
  • 1 rãmulet de rozmarin proaspãt
  • 1 lingurã de cimbrisor ( thym) sec

Mod de preparare

Acest sos pe care il gãsim in comert, are diferite arome de la original la fructat sau cu diferite bãuturi.

L-am pregãtit luna trecutã, intr-o zi cand am avut musafiri la grãtare, afarã....acum stãm in casã

Reteta am luat-o din Enciclopedia Culinarã, Editia Octombrie 2010, scrisã de Patrik Jaros si Gunter Beer.

Va iesi 1 Litru de sos; pe care îl putem pãstra cam 3 luni la frigider într-un recipient bine închis.

Se poate servi cu fripturi, sau putem marina fripturile: cotlete, costita,aripioarele de pui sau cârnãciori proaspeti.

1) Într-un vas mai adânc pune ketchup, taie mãrunt cãtelul de usturoi peste, adaugã zahãrul, sucul de lãmâie si portocalã, sosul de soia si amestecã bine cu telul.

2) Pune dulceata, brandy, siropul de artar, Tabasco,mustarul si sosul englezesc, boiaua, curry, ghimbirul si amestecã bine.

3) Separã acele de pe ramul de rozmarin si taiele mãrunt, adaugã la sos împreunã cu cimbrisorul.

Sper sã vã placã:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise