autor:

cristian-luca

» » Sosuri

Sos Bechamel

Autor: cristian-luca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristian-luca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2009

Ingrediente
100g de unt, un litru de lapte, 60g de faina, 30g parmezan, sare, piper, nucsoara.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca energic apoi se adauga laptele putin cate putin amestecand continuu. Se condimenteaza si se fierbe la foc potrivit 10 minute sau pana se ingroasa. La sfarsit se adauga parmezanul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Fusilli  la cuptor cu piept de pui, ciuperci si sos bechamel

Fusilli la cuptor cu piept de pui, ciuperci si sos bechamel

Pieptul de pui se taie fasii nu prea lungi si se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si o

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Curatati cepele si morcovul, tocati totul marunt, spalati si tocati ciupercile. Puneti la calit in

46 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Un sos deosebit pe care il folosesc foarte des.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Bun la diferite preparate, delicios!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Bun,bun,bun...

    • cristian-luca

      cristian-luca (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Eu il folosesc la :Lasagna, Cartofi gratinati(se adauga si cascaval, cheddar sau alte branzeturi pentru gratinare si putina smantana), Moussaka(cea greceasca cu vinete si carne) Pasticcio, Legume gratinate

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      E un sos clasic, rapid si sigur foarte bun.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Maestru bucatar ,spune-mi cu ce fel de friptura merge acest sos: vita si pui, nu?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Este tare delicios...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 100g de unt
  • un litru de lapte
  • 60g de faina
  • 30g parmezan
  • sare
  • piper
  • nucsoara.

Raporteaza reteta

Retete
de cristian-luca
Rulada Wellington

Rulada Wellington

Muschiuletul de vita (800g-1kg) se da cu sare si piper si se prajeste la foc iute pe toate partile

24 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Salata de fructe de mare

Salata de fructe de mare

Fructele de mare se pun la marinat(3-4 ore)cu zeama de lime, capatana de usturoi taiata in jumatate,

2 voturi    3 comentarii
4h
Salate reci
Focacia

Focacia

Se amesteca faina cu drojdia si sarea dupa care se adauga apa si se framanta.La sfarsit se incorporeaza

11 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Un sos deosebit pe care il folosesc foarte des.

Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Otet aromat cu patru ierburi