Ingrediente
350 ml bulion, 2-3 rosii sau 50 ml ketchup de casa din rosii si ardei rosii, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sau 1 cub concentrat de legume (vita, ciuperci), 20 ml ulei, 1-2 linguri otet, 3-4 linguri faina, cateva fire de patrunjel, piper, paprika
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
20 voturi
Mod de preparare
Adaugati faina si puneti pe aragaz la foc mic amestecand continuu cu un tel sub forma de para. Dupa 10-15 secunde adaugati lichidul clocotit, amestecand energic cu telul. In 4-5 minute este gata.
Adaugati piper, otet dupa gust si daca mai este nevoie, sare sau zahar. Pudrati cu putin patrunjel tocat, puneti-l in sosiera si decorati cu o frunza de patrunjel.
Se serveste la ardei umpluti, rasol de carne, legume sotate, spaghete, pizza, musaca, etc.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009
Imi pare rau ca nu pot vedea filmuletul
Doina Varga (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009
In filmuletul urmator puteti vedea cum fac sosul de rosii pentru limba. Folosesc zeama din supa. http://www.youtube.com/watch?v=qUawiak2TGc