autor:

Liana

» » , Aperitive, Sosuri

Sos Roquefort

Autor: Liana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 23 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 23 martie 2012

Ingrediente
Branza Roquefort -75 gr, Smantana -150 ml, Mere acrisoare -2 mere Granny Smith taiate rondele, Paine integrala -dupa pofta inimii, Sunca de Praga -doar daca nu sunteti vegetarieni, Frunzulite prospete -de sfecla,spanac,papadie sau ce aveti prin gradina

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Smantana se pune la foc mic,cu smerenie se rup bucatele de branza ,le contopim cu smantana.

Branza se va topi usor in smantana calduta,amestecam pana se omogenizeaza. O lasam sa prinda consistenta dorita. Eu o prefer lichida si aromata. Presaram piper alb proaspat macinat, probam. Daca sosul este foarte aromat mai picuram smantana, lasam la foc mic inca cateva minute. Se mixeaza pentru a evita cocoloasele. Se pastreaza in borcanase de sticla la frigider. Pentru a redeveni lichida trebuie incalzita in cuptorul cu microunde.

Se poate servi cu verdeata, carne la gratar, oua fierte si umplute, nuci, grisine, fructe proaspete sau confiate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Roquefort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Gratar de pui cu sos roquefort

Gratar de pui cu sos roquefort

Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate.

3 voturi    9 comentarii
15 min
Fripturi
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

6 voturi

Ingrediente

  • Branza Roquefort -75 gr
  • Smantana -150 ml
  • Mere acrisoare -2 mere Granny Smith taiate rondele
  • Paine integrala -dupa pofta inimii
  • Sunca de Praga -doar daca nu sunteti vegetarieni
  • Frunzulite prospete -de sfecla,spanac,papadie sau ce aveti prin gradina

Raporteaza reteta

Retete
de Liana
Prajitura Battenberg

Prajitura Battenberg

Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade/mediu cu 20 minute inainte de a fi folosit,altfel aluatul

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Torturi
Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

C.M.C. -sau Carboximeytil Celuloza,este o guma sintetica(rasina) care da elasticitate si corp , se

21 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Torturi
Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului. Se taie ceapa,usturoiul

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Sos de rosii