autor:

CristinaD

» » Aperitive

Sote de ficat cu mar

Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2008

Ingrediente
* 300 g ficat de vita, * 3-4 mere, * 3 cepe, * 75 g unt, * 2 linguri cu faina, * 1⁄2 l lapte, * ulei, * sare, * piper

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Ficatul se tine in lapte rece macar o ora. Se scurge apoi, se curata de pielite, se portioneaza in felii de un deget grosime. Se dau prin faina si se prajesc in ulei, pe ambele parti. Cepele se curata, se taie pestisori si se rumenesc in putin unt. Merele se taie inele si se dau la cuptor, intr-o tava unsa cu unt. Atentie, ficatul se sareaza numai dupa ce s-a prajit, altfel se intareste!

* Sugestie: Se serveste acoperit cu ceapa prajita si ornat cu rotocoale de mar copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de ficat cu mar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Bruschetta

Bruschetta

Franzela de taie in felii mai groase, dar nu pana la capat. Ele trebuie sa ramana prinse intre ele.

1 vot    2 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Placinta cu carne de pui

Placinta cu carne de pui

Untul se scoate din frigider,se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie 10-15 min.Peste unt se pune

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Cred ca este un deliciu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Imi place foarte mult...,o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de CristinaD
Frigarui de pui

Frigarui de pui

Se taie cubulete toate ingredientele; Se amesteca intr-un vas de plastic toate ingredientele cu

3 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Supa de branza cu paine si salam

Supa de branza cu paine si salam

Mod de preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte

4 voturi    4 comentarii
1h
Supe de legume
Bulz

Bulz

Mamaliga se fierbe, mai groasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza

7 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca este un deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chec din carne de porc