Sote de galbiori si ciuperci champignon pe pat de orez

Se curata ciupercile cu o pensula de eventualele impuritati.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Sote de galbiori si ciuperci champignon pe pat de orez

Ingrediente

  • 300 gr ciuperci champignion
  • 200 gr galbiori
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • Sare
  • Piper
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 cana orez
  • 3 cani supa de legume
  • 50 ml vin alb
  • Patrunjel 3 crengute

Mod de preparare

Se curata ciupercile cu o pensula de eventualele impuritati.

Se taie felii ciupercile champignion. Se curata si se taie marunt ceapa rosie si usturoiul.

Intr-o cratita punem doua linguri de ulei de masline si calim ciupercile champignion si galbiorii impreuna cu ceapa rosie si usturoiul.

Se adauga vinul alb, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la gatit pana scade vinul circa 10 minute.

Dupa ce s-au gatit ciupercile se scot pe o farfurie .

In aceeasi cratita se pun doua linguri de ulei de masline si se caleste orezul pana devine sticlos.

Se adauga trei cani de supa de legume treptat si se amesteca mereu.

Se lasa la fiert circa15-20 de minute in functie de cat de gatit doriti sa fie orezul.

Se pune pe farfuria de servire un pat de orez si deasupra ciupercile sotate presarate cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise