autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , , Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Soufflé de brocoli, conopida si dovlecei

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Ingrediente
350 g conopida, 300g broccoli, 1 dovlecel mare sau 2 mai mici, 4 linguri unt (pereferabil cu ierburi aromatice), 2 linguri faina, 400 ml lapte, 200 frisca lichida, 100 g smantana, 100 g parmezan(cascaval ras sau branza raza sau felii de mozzarella), 4 galbenusuri, 1 lingura rasa de marar deshidratat sau o legatura de marar verde, sare, piper, nucsoara. Pentru sos (2): 200 g sos de rosii care se fierbe putin cu o lingurita de ulei de masline, oregano, busuioc sau ce ierburi aromatice doriti.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele, se desface conopida si broccoli buchetele, dovleceii se taie felii. Se opareste conopida si broccoli in apa cu sare apoi se lasa la scurs. Pentru sosul de baza: se topeste untul, se adauga faina si laptele. Se fierbe sosul 3 min. Se inchide focul si se adauga frisca lichida si smantana,50 g parmezan, condimentele( nu uitati nucsoara!). Se adauga tot sosul un pic racit in castronul in care se bat spuma galbenusurile, in prealabil. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se unge o forma cu unt, se presara putin pesmet si se pun in ea straturi de legume si sos. Se presara deasupra sosul ramas, parmezan sau branza rasa sau mozzarella. Se da la cuptor 35-40 min. Se serveste cu sos de rosii.

Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Soufflé de brocoli, conopida si dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mamaliguta in straturi

Mamaliguta in straturi

Se pun 2 l apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste se adauga malaiul in ploaie si se invarte

6 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Pataniscas de marmelo- gogosi portugheze  din gutui

Pataniscas de marmelo- gogosi portugheze din gutui

Pe aceste pufosenii le fac mai rar nu de alta dar face rãu la dieta mea:)) calde , pudrate cu amestecul

8 voturi    1 comentariu
35 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    bun sufleul tau !

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 03 iulie 2012

    trebuie neaparat sa pregatesc mancarica asta :-)

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    O bunatate.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 350 g conopida
  • 300g broccoli
  • 1 dovlecel mare sau 2 mai mici
  • 4 linguri unt (pereferabil cu ierburi aromatice)
  • 2 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 200 frisca lichida
  • 100 g smantana
  • 100 g parmezan(cascaval ras sau branza raza sau felii de mozzarella)
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura rasa de marar deshidratat sau o legatura de marar verde
  • sare
  • piper
  • nucsoara. Pentru sos (2): 200 g sos de rosii care se fierbe putin cu o lingurita de ulei de masline
  • oregano
  • busuioc sau ce ierburi aromatice doriti.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

bun sufleul tau !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Granita de pepene rosu Granita de pepene rosu

Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă

0 voturi    0 comentarii
1h
Bauturi
Vinete cu usturoi la cuptor Vinete cu usturoi la cuptor

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Delicii de post de la bloggeri
ALUAT RAPID DE PIZZA