Autor:
susu (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2014
Ingrediente
200 gr paste, 1 capatana de usturoi, 2 cepe tocate marunt, 1 farfurie plina cu varza taiata fideluta, 1 farfurie de ardei capia verzi si rosii taiati julien, 1 telina taiata bastonase, 1 morcov taiat bastonase, 1 farfurie de varza taiata fin, branza de oaie, parmezan, busuioc, cimbru, sos de soia, curry, boia, oregano, ulei de masline, pasta concentrata de tomate sau rosii
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Am oparit vreo 1/2 kg de rosii, le-am decojit dupa care le-am pasat. Calim usturoiul zdrobit dupa care adaugam rosiile, busuioc, patrunjel, cimbru, 1 lgt curry, 1 lgt boia si la sfarsit pasta de tomate. Lasam sa scada si potrivim de sare. Pastele se pun in apa clocotita cu putina sare dar fara ulei. Lasam cateva minute sa fiarba al dente. Le strecuram, le stropim cu ulei si apa rece dupa care le amestecam putin, astfel nu se vor lipi intre ele.Calim ceapa dupa care morcovul, telina si la urma varza, legumele trebuie bine calite dar sa ramana al dente. Punem niste sos de soia. Adaugam bulionul peste legume impreuna cu pastele. Amestecam usor pe foc astfel incat sa nu rupem pastele. Inchidem focul si adaugam branza cat sunt inca calde