Spaghete cu sos Bolognese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Spaghete cu sos Bolognese

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 pachet de spaghete( 500gm)
  • -1/2 kg carne macinata de vita
  • -1 ceapa de marime medie
  • -3-4 catei de usturoi
  • -1 ardei rosu
  • -1 ardei verde
  • -1 morcov
  • -1 conserva de ciuperci feliate
  • -1 conserva de rosii decojite
  • -500 ml suc natural de rosii
  • -1 conserva de rosii intregi decojite
  • -1 morcov de marime medie
  • -5 linguri ulei de masline
  • -3 linguri ulei de porumb( pentru apa de fiert spaghetele)
  • -1/2 lingurita cimbru
  • -1 cub de busuioc( sau busuioc proaspat) Knorr
  • -1 lingurita condiment mixt macinat( cuisoare, ghimbir,scortisoara,nucsoara,frunza de dafin)
  • -1 lingurita oregano uscat
  • -1 lingurita de rozmarin uscat si maruntit
  • -1 lingurita chimin dulce macinat
  • -1 ardei iute(optional)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat ( dupa gust)
  • -cascaval ras

Mod de preparare

Se taie ceapa si usturoiul marunt.

Ardeii se taie julien.

Morcovul se curata de coaja si se taie marunt.

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita anti aderenta si se calesc ceapa, usturoiul, ardeii si morcovul cca 5 minute.

Se adauga carne macinata de vita , se sareaza si se condimenteaza; se mai lasa 5 minute.

Se adauga ciupercile feliate , rosiile taiate marunt si scul de rosii si se acopera cu un capac.

Se reduce focul si se fierbe sosul 15 minute.

Spaghetele se fierb in apa cu sare si putin ulei dupa instructiunile de pe pachet, avand grija sa lasam intotdeauna cu 5 minute mai mult, deoarece italienii le consuma mai crude.

Se scurg spaghetele si se trec sub un jet de apa rece apoi se pun inapoi in cratita in care au fiert, adaugand putin ulei.

Se pun spaghetele pe un platou, se adauga sosul Bolognese si se presara cu cascaval ras dupa gust.

Se servesc cu maraturi asortate si masline de casa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise