Spalam bine copanelele si apoi le punem in forma de yenna si le bagam la cuptor, pentru 50 de minute.Dupa 30 de minute le scoatem si punem peste copanele vegeta(de la plafar pentru ca este fara sare)cate doua lingurite din cutia de rosii tocate cu sos de tomate,cate un cubulet de unt pe deasupra fiecarui copanel si turnam si o jumatate de ceasca de vin peste copanele,punem capacul si mai dam 20-25 de minute la cuptor.Separat punem intr-o craticioara apa la fiert pentru paste,cand a dat in clocot punem cele 50 gr de unt peste, amestecam ca sa se dizolve untul si apoi adaugam pastele pe care le vom tine cam 8-10 minute, amestecand in ele.Dupa 10 minute, punem capacul si le mai lasam 10 minute sa se umfle.Untul pus in apa respectiva vor da spaghetelor o savoare aparte.Dupa 10 minute vom lua pastele si le vom pune intr-o strecuratoare,peste care vom turna apa rece de la robinet si apoi le vom lasa la scurs.Cand sunt gata scurse pastele le vom pune intr-o forma de yenna si vom adauga pe deasupra uleiul de nuca,le vom amesteca.Acest ulei de nuca da o savoare extraordinar de buna, spaghetelor.Separat facem sosul pe care il vom pune peste spaghete astfel:taiem 100 gr sunca de Praga in cubulete mici,taiem ciupercile julien,ceapa tocata foarte fin sau data pe razatoarea mica si apoi stoarsa intr-un tifon,toate aceste ingrediente le vom pune intr-o tigaie de teflon cu 2 linguri de ulei extravirgin si le vom cali 2-3 minute.Dupa ce am facut sosul si ne pregatim sa-l punem pe spaghete, eu personal mai pun 2 linguri de smantana,ii da o savoare aparte.Peste acel sos milanez vom pune din abundenta si cascaval ras.Este o mancare foarte delicoasa, alaturi de copanele.La spaghetele milaneze cu copanele merge un vin alb demisec.Pofta buna !!!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii