autor:

Simina

» » Paste si pizza

Spaghete carbonara reţetă clasică

Autor: Simina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Ingrediente
300 g spaghete, 1 ou întreg, un gălbenuș, 100 g parmezan/grana padano/pecorino romano (ras), 150-175 g bacon afumat (în rețeta originală se folosește pancetta, dar nu am găsit prin magazine), piper, ulei de măsline, opțional: busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Uitați de toate rețetele de spaghete Carbonara care conțin smântână. Am văzut pe diferite pagini de internet și rețete de Carbonara cu usturoi sau vin alb. În Italia nu se folosește strop de smântână sau vin la aceste paste.



Această rețetă clasică de Spaghete Carbonara se prepară simplu și rapid, din câteva ingrediente delicioase. De altfel, în excursia mea în Italia am mâncat Spaghete Carbonara cu aceleași ingrediente pe care le folosesc eu (doar că a fost folosită pancetta). Și tare m-am bucurat să observ că spaghetele Carbonara preparate de mine seamănă foarte bine cu cele din Italia.



Așadar... urmează rețeta Spaghete Carbonara:



Pentru început se taie baconul în felii subțiri și se călește în puțin ulei de măsline într-o tigaie până se rumenește ușor. Apoi se lasă la răcit.



Se pun spaghetele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.



Pregătim un bol mare în care punem un ou întreg și un gălbenuș. Piperăm și batem bine ouăle. Apoi începem să încorporăm brânza tare rasă, aproximativ 80 grame. (în rețeta originală se folosește pecorino romano sau parmezan, dar merge perfect și cu grana padano). Păstrăm puțin parmezan pentru servit.



Adăugăm baconul în bol când acesta s-a răcorit și amestecăm bine.



La final adăugăm spaghetele scoase direct din apă. (Nu le trecem prin sită și în niciun caz nu le trecem sub jet de apă!). Spaghetele sunt suficient de fierbinți pentru a fierbe oul. Amestecăm bine și gata!



Spaghete Carbonara se servesc cu parmezan ras deasupra. Eu adaug și puțin busuioc, fiind înnebunită după acest condiment, dar nu este obligatoriu.



Poftă bună!



(pentru mai multe poze accesați: www.momenteculinare.wordpress.com)
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara reţetă clasică" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu fasoale boabe

Paste cu fasoale boabe

Preparare: se toaca marunt ceapa si costita. Intr-o oala se pune putin ulei si se frige costita cu

13 voturi    1 comentariu
50 min
Paste si pizza
Pizza cu porumb si oua de prepelita

Pizza cu porumb si oua de prepelita

Se incalzeste cuptorul la 220ºC.Se amesteca bulionul,2,3 picaturi de sos picant,condimentele pentru

5 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Suciu , 02 noiembrie 2014

    Carbonara in Italia nu se gateste cu smantana.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • 1 ou întreg
  • un gălbenuș
  • 100 g parmezan/grana padano/pecorino romano (ras)
  • 150-175 g bacon afumat (în rețeta originală se folosește pancetta
  • dar nu am găsit prin magazine)
  • piper
  • ulei de măsline
  • opțional: busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de Simina
Paste cu fructe de mare

Paste cu fructe de mare

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala fructele de mare si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Fusilli cu ton si rosii cherry

Fusilli cu ton si rosii cherry

Am improvizat acest fel de paste într-o duminică în care eram în pană de idei. Sunt delicioase! Fusilli

1 vot    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu somon si mărar

Paste cu somon si mărar

Se fierb pastele conform indicaților de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt, se taie somonul

2 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Spaghete cu kaizer si legume la cuptor Spaghete cu kaizer si legume la cuptor

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul

3 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
CRATICIOARA CU SURPRIZE