Am observat ca exista doua tabere bine delimitate : fanii spanacului versus fanii urzicilor. Pana la urzici, astazi iti prezint inca o varianta de a gati spanacul, pe langa placinta cu spanac, care iti va pacali simturile in caz ca nu faci parte din prima tabara :) .
Mai intai fierbi cartofii in coaja, pana poti infige o furculita in ei, apoi ii cureti si ii tai rondele subtiri.
Intr-o tigaie, pui 2 linguri de ulei si calesti cateva minute ceapa tocata, ardeiul taiat cubulete mici si spanacul.
Apoi adaugi jumatate de pahar de apa si lasi cam 15 minute la fiert, condimentezi cu piper si sare. Pui compozitia intr-o strecuratoare sa se scurga zeama lasata de spanac, amesteci cu branza feta maruntita.
Intr-un vas de yena pui celelalte 2 linguri de ulei si formezi 2 floricele sau ce alta forma doresti din rondelele de cartofi. Presari catitati egale de parmezan ras pe fiecare in parte, apoi asezi spanacul si dai la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de min.
La urma presari cate un varf de boia si poti pune si cate-o lingura de smantana. Mancarea-i mai gustoasa cat este calda. Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii