Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 1 legatura mare usturoi verde
  • 300 g cartofi noi
  • 70 g prosciutto crudo
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 30 g cascaval
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Curatati spanacul de codite si apoi spălaţi frunzele sub jet de apă.Puneti apa la fiert si daţi-i drumul în apă care fierbe şi lăsaţi să fiarbă 3-5 minute, în funcţie de cantitatea de apă şi respectiv de spanac.

Dupa ce este fiert il scoateti cu o spumiera si il lasati sa se raceasca putin, apoi il tocam, nu prea marunt.

Cartofii ii punem la fiert in coaja.Dupa ce sunt gata, il trecem sub un jet de apa rece , apoi ii curatam.

Intre timp curatam usturoiul verde si il tocam marunt , il punem intr-un vas si il sotam in putin ulei.Adaugam spanacul tocat si ii mai dam un clocot cu laptele.Asezonam .

Cartofii fierti ii taiem rondele de 5 mm si ii punem pe fundul vasului in care vom da spanacul la cuptor.

Peste rondelele de cartofi rasturnam spanacul cu laptele si cu ajutorul unei linguri, facem patru cuiburi in care spargem cate un ou .Deasupra spanacului asezam feliutele de sunculita si radem apoi cascavalul.

Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C si il tinem pina ouale prind crusta si prosciutto se rumeneste putin.

Servin spanacul impreuna cu cartofii dedesubt si cate un ou ochi. Cine doreste poate adauga si cate o lingurita cu smantana.

Pentru cei ce adora spanacul ....pe linga cantitatea mare de fier contine cantitatii mari de vitamina C, E, acid folic, zinc, magneziu si potasiu.Asa ca va doresc o pofta mare cu multa sanatate !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise