Sparanghel Mimoza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sparanghel Mimoza

Ingrediente

  • (pt 1 portie): 15-17 varfuri de sparanghel mic (sau 3-4 fire sparanghel mare)
  • 1 ou fiert
  • 30g unt
  • 1 lingura otet
  • parmezan ras
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Daca folositi varfuri de sparanghel mic asa cum am folosit si eu il spalam si il punem direct la fiert in apa cu sare.

In cazul sparanghelului normal, retezam cam un sfert din tulpina (pentru ca este lemnoasa) si apoi fierbem.

Sparanghelul este o leguma foarte frageda si din acest motiv timpul de preparare este foarte redus.

Dupa primul clocot putem incerca daca intra furculita si daca da atunci e gata. Scurgem de apa si asezam pe farfurie.

Separat incigem untul cu sarea intr-o tigaie.

Taiem oul fiert in felii.

Adaugam oul in farfurie langa sparanghel, turnam untul incins, o lingura de otet, adaugam piper si parmezan ras si portia de sparanghel mimoza e gata.

Servim cu paine prajita si eventual cu un supliment de sos de usturoi cu iaurt sau sos tzatziki ;)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise