Special Halloween: Mumii la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Special Halloween:  Mumii la cuptor

Ingrediente

  • 1 ceapã micã
  • 2 cãtei de usturoi
  • ulei de mãsline
  • sare si piper
  • 2 rosii
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri de ketchup
  • 200 gr de aluat pentru pizza sau foietaj
  • 200 gr brânzã flamengo feliute
  • mãsline
  • oregano

Mod de preparare

Desi Halloweenul, este sãrbãtorit cu adevãrat în America, Anglia...am împrumutat si noi câte ceva :)

Nu am avut timp sã aranjez un dovleac de speriat, dar am pregãtit niste mumii:))

Chiar drãgãlase:

1) Eu am folosit aluat foietaj din comert, pe care l-am uns cu sosul de rosii.

Sosul de rosii:

Ceapa tocatã si usturoiul se cãlesc în ulei, se condimenteazã si când se înmoaie bine se adaugã rosiile fãrã pielitã tocate; amestecã si stinge cu vinul.

Lasã la foc mic circa de 10 minute. Ia de pe foc si adaugã ketchup.

Se pot tãia cerculete din aluat înainte de a unge cu sos.

2) Peste fiecare cerculet se pune câteva feliute de brânzã, iar deasupra se pune câte douã rondele de mãsline ( eu am folosit mãsline verzi umplute cu ardei)sã simuleze ochii mumiilor.

Presarã cu oregano si dã la copt la 200ºC, circa de 10 minute.

Sunt bune reci sau calde, nici nu au iesit bine din cuptor cã au dispãrut...sosul este delicios:)

Poftã mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise