Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se feliază.Se presară sare pe fiecare felie şi se lasă la scurs;ardeiul spălat, şters şi curăţat de cotor se taie cubuleţe; ceapa se toacă mărunt. Feliile de vinete se prăjesc în foarte puţin ulei de măsline (nu exageraţi cu uleiul pentru că preparatul va deveni prea gras). Intr-o crăticioară se prăjesc cârnaţii tăiaţi. În tigaia în care am prăjit vinetele se pun 3 linguri de ulei şi, la foc mic, prăjim ceapa şi ardeii. Cînd acestea s-au înmuiat adăugăm roşiile cubuleţe şi vin. Lăsăm la fiert 10 minute. Adăugăm sare, piper, cimbru şi oregano.
Intr-un vas pentru cuptor se pun feliile de vinete (la fel ca în imagine), se acoperă cu amestecul de ardei şi roşii apoi se pun cârnaţii prăjiţi.
Vasul se pune în cuptorul preâncălzit la 180 grade C unde se lasă la copt 30-35 minute.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii