Spirala cu ciocolata

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Spirala cu ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 6 oua
  • * 200g zahar
  • * 1 plic zahar vanilat
  • * 100 g faina
  • * 100 g amidon alimentar
  • * 1 plic praf de copt
  • * Pentru crema ganache:
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 400 ml frisca lichida
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare,dupa care se pun galbenusurile pe rand.

La sfarsit faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Se coace in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Eu n-am tava mare,doar mai mica,asa ca am copt in 2 ture.

Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un prosop umed si se ruleaza.

Se lasa cateva minute,se deruleaza si se insiropeaza cu sirop de zahar ars.Se repartizeaza crema,lasand cateva linguri pentru pus deasupra.

Crema:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si omogenizam.Frisca nu se fierbe,se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da la rece pentru 1 ora,apoi mixam.Vom obtine o frisca ciocolatoasa.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca si untul. Omogenizam si dam la rece.

Am taiat cele 2 blaturi unse cu crema,in cate 3 parti aproximativ egale. :)

In platoul in care urmeaza a fi \"construit\" tortul punem prima fasie rulata,apoi in continuarea ei celelalte,formand spirala.

Finisam cu restul de crema.

Dupa ce glazura s-a racit si intarit putin, o repartizam pe toata suprafata tortului si uniformizam.

Marginea laterala a tortului se \"imbraca\" cu nuca macinata.

Se orneaza cu frisca si floricele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise