Ingrediente
Crema de ciocolat amaruie:, 170 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur, ½ lingura gelatina, 125 ml lapte, 300 g frisca lichida, lichior, , Crema de ciocolata alba:, 340 g ciocolata alba topita, ½ lingura gelatina pudra, 125 ml lapte, 230 ml frisca lichida, , Crema de ciocolata cu lapte, 280 g ciocolata cu lapte, ½ lingura gelatina, 125 ml lapte, 230 ml frisca lichida
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
10 voturi
Mod de preparare
Se topeste pe baie de abur. Gelatina se pune in lapte si se lasa 5 -10 minut, dupa care se incalzeste un pic. Se toarna peste ciocolata topita, apoi lichiorul si frisca batuta spuma.
Spuma rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu folie de plastic si se da la rece 1-2 ore pana se intareste un pic, apoi se toarna spuma de ciocolata alba se da din nou la rece, iar la final se toarna spuma de ciocolata cu lapte.
Spuma de ciocolata mai poate fi pusa in pahare. Paharele vor fi puse inclinate in frigider.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009
Mama ce bine arata, zici ca este o inghetata.Este foarte frumoasa ca design, felicitari nota 10 cu multe felicitari.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009
E foarte aratoasa si in vas si in pahare, e interesanta asa in paharele asezate inclinat, imi place, felicitari, inca o lectie culinara.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009
Foarte bine arata,gustul cred ca e deosebit,asa ca...felicitari pt reteta.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009
Arata bine. O sa salvez reteta.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009
Arata minunat! Bravo!
Niko Stan (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009
O minunatie, felicitari!
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009
Daaaaaa! Imi place! Paharele sa stea cum trebuie, este perfecta si prajitura si...tot! Ca de obicei.
cristina i. (Chef de cuisine) , 22 mai 2009
Arata super
Victoria Maria Paduret (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2008
De ce sa se puna paharele inclinate in frigider? Daca sunt transparente, cele trei straturi se vad foarte frumos. Pentru ca stratul de ciocolata amaruie sa fie mai inchis la culoare, s-ar putea adauga si o lingura de cacao. Daca frisca nu este indulcita, ar trebui adaugat si zahar pudra vanilinat atunci cand se bate, altfel prajitura nu este suficient de dulce. Cu aceasta reteta se poate prepara o inghetata delicioasa (parfait), daca se renunta la gelatina si amestecul de ciocolata topita cu lapte si zahar, dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta si se pun straturi succesive sa se intareasca pe rand in congelator.