autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Stavrizi la gratar

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
1 kg stavrizi, , Pentru marinata:, 50 ml ulei de masline pentru uns pestele, zeama de lamaie, sare,piper dupa gust, , 1. Se pot servi doar cu lamaie, sau, 2. Se pot servi cu un sos preparat din:, 150 ml ulei, 100 g zeama de lamaie, 60 ml apa minerala, piper, sare dupa gust, patrunjel verde dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Stavrizii se curata, se spala, se zvanta, se tin la marinat cca 30-40 de min in solutia de marinat, dupa care se pun pe gratarul uns cu putin unt si se frig pe ambele parti.



Stavrizii la gratar se pot servi natur cu lamaie sau impreuna cu un sos preparat din piper, sare, ulei, apa minerala, zeama de lamaie, dupa gust si patrunjel verde.

tocat foarte fin. Sosul se toarna peste stavrizi si se orneaza cu felii de lamaie si patrunjel verde.



Ambele variante sunt delicioase.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stavrizi la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • valentina ionita , 18 noiembrie 2009

    Multumesc mult...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Foarte buni.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 kg stavrizi
  • Pentru marinata:
  • 50 ml ulei de masline pentru uns pestele
  • zeama de lamaie
  • sare,piper dupa gust
  • 1. Se pot servi doar cu lamaie
  • sau
  • 2. Se pot servi cu un sos preparat din:
  • 150 ml ulei
  • 100 g zeama de lamaie
  • 60 ml apa minerala
  • piper
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Creveti dulci picanti cu usturoi si cu orez(basmati)