Se face rapid un aluat uniform din faina,zahar,coaja de portocala rasa,galbenusuri si unt.Se inveleste in folie si se lasa la rece cca.60min.
Se incalzeste cuptorul la 200C.Se intinde aluatul la o grosime de 0,3mm. si se stanteaza stelutele.La jumatate din ele de decupeaza un cerc mic in mijloc.Se suprapun stelutele peste cele intregi si se aseaza pe o tava unsa sau tapetata cu hartie cerata.
Se umplu stelutele cu cate o jumatate de lingurita gem de caise si se introduc la cuptor.Se coc in jur de 12-15min.Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar praf.
Se pot folosi si alte forme,depinde de imaginatia fiecaruia(inimioare,flori etc)
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii