Stiuca umpluta cu chiftelute

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Stiuca umpluta cu chiftelute

Ingrediente

  • 1-2 stiuci medii (1
  • 5-2 kg)
  • 1 ceapa mare
  • 2 x conserva ton
  • usturoi
  • 1 franzela
  • lapte
  • verdeata

Mod de preparare

Se curata stiucile de solzi, se deschid putin pana aproape de burta, si se incearca eviscerarea usor cu degetele. De la partea superioara dintre cap si gat , se desprinde putin pielea cu un cutit dupa care se continua cu degetul, din aproape in aproape.Cu un foarfec de bucatarie se desprind aripioarele de carne, ramanand prinse de piele, inclusiv coada.. Se desface corpul cu carnea din interior, se alege de oase, chiar daca mai raman oase mai mici, nu trebuie sa ne facem griji , deoarece se vor marunti la tocat. Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de franzela care , in prealabil, a fost inmuiat in lapte si stors bine. Se mai amesteca cu conserva de ton, ceapa data prin masina de tocat,usturoiul deasemenea tocat si verdeata ( patrunjel, marar). Se potriveste gustul de sare si cu aceasta umplutura se umplu stiucile. Dupa umplere, se vor coase sau se vor prinde cu scobitori acolo unde a fost taiata. Se pune dupa preferinta pe un pat de zarzavat sau pur si simplu intr-o tava unsa in prealabil cu unt sau ulei de masline. Se lasa la cuptor timp de o ora, timp in care se mai adauga putina apa in tava si se stropeste stiuca regulat cu zeama rezultata. Din umplutura ramasa (sigur ramane ) se fac chiftelute rotunde care vor asezona platoul cu stiuca umpluta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise