Strogonof cu cimbru de câmp (Strogonof com tomilho)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Strogonof cu cimbru de câmp (Strogonof com tomilho)

Ingrediente

  • Pt. 900 gr. carne de vacã, porc sau curcan...
  • 1,5 dl ulei de mãsline
  • 2 cepe
  • 3-4 cãtei de usturoi
  • 2 rosii
  • 1 legãturã micã de cimbru de câmp
  • 1 dl vin alb
  • 1,5 dl smântânã lichidã
  • optional 150 gr. ciuperci
  • 300 gr. orez
  • 6 dl apã fierbinte
  • 2 linguri unt
  • sare, piper

Mod de preparare

1)Condimenteazã carnea tãiatã fâsiute cu sare si piper.

Pune la prãjit carnea in 1 dl ulei de mãsline.

Adaugã 1 ceapa si usturoiul tocat.Ia pielita de pe rosii, toacã si adaugã peste carne, la fel cimbrul de câmp si vinul.

2)Lasã la fiert cca. 10 min. la foc mic.Toarnã smântâna si lasã sã se ingroase.

3)Toacã cealaltã ceapã si prãjeste in restul de ulei (3-4 linguri),adaugã orezul si amestecã.

Toarnã apa si lasã la fiert.Condimenteazã cu sare, piper si unt.

Poftã bunã!

Sunt mai multe feluri de a prepara Strogonof, la fel si numele diferã de la o tarã la alta...

Este o mâncare de origine rusã si sunt mai multe istorii...

In sec. XIV, nobila familie Stroganoff se reunea in fiecare lunã in castel cu vecinii pt. o masã specialã, o retetã diferitã.

Baronesa Nikolie Stroganoff servea o mâncare fãcutã din :ceapã, ciuperci, carne de porc si vitã tãiate fâsiute, flambeatã cu vodka si ingrosat cu pulpã de rosii si smântânã.

Dupã revolutia din 1917, reteta a ajuns in Franta unde sa adãugat si sos Bechamel.

Se pare cã soldati rusi i-si pãstrau hrana (fâsiute de carne in sare) ca sã nu se strice, de aici si ideea ...

Este si versiunea cã a aceastã mâncare a fost fãcutã mult mai târziu...

Referinte:http://desciclo.pedia.ws/wiki/Strogonoff

http://br.answers.yahoo.com/

Am fãcut de data asta in cantitate micã, fãrã ciuperci.

Portughezi folosesc mult pt. sos, un praf brun numit "Demi glacé",doar carne si ciuperci...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise