Strudel cu mere, migdale si stafide

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu mere, migdale si stafide

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 250 gr faina, cernuta
  • 2 linguri unt topit
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 125 ml apa calduta
  • Pentru umplutura
  • 40 gr unt
  • 50 gr pesmet
  • 75 gr stafide
  • 50 ml rom
  • 1,5 kg mere, curatate de samburi si taiate felii
  • 75 gr fulgi de migdale
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 100 gr zahar
  • zahar pudra, pentru pudrare

Mod de preparare

Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana la omogenizare, se modeleaza sub forma de bila, se aseaza intr-un castron si se acopera cu o carpa umeda.Se lasa aluatul sa se odihneasca 45 minute.

Intre timp se incinge cuptorul la 200⁰C.

Pentru umplutura se topeste 30 gr unt intr-o tigaie si se rumenste pesmetul.Se pun stafidele cu romul intr-un vas, se acopera si se lasa 15 minute la inmuiat.Se amesteca merele cu stafidele cu rom, migdalele, scortisoara, 100 gr zahar si pesmetul rumenit.

Se intinde un servet de bucatarie si se presara cu faina.se aseaza deasupra bila de aluat si se intinde foarte subtire astfel incat sa se poata distinga prin el modelul servetului de bucatarie.Se unge aluatul cu 1 lingura unt topit.Se intinde umplutura peste aluat si se netezeste, lasand libere marginile laterale si marginea de jos.Se ridica servetul din partea mai scurta si se ruleaza strudelul cu ajutorul servetului.Margine de jos se apasa bine cu degetele, la fel si marginile laterale.

Se unge tava cu grasime si se aseaza strudelul in ea cu grija.Se topeste 10 gr unt topit si se unge cu el strudelul.Se da la copt 30-40 minute.Dupa ce este gata se presara cu zahar pudra.

http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise