Foile de placinta se lasa la dezghetat in frigider cca. 30 minute.
Foile de plăcintă se lasă la dezghețat în frigider cca. 30 minute.
Vișinile se lasă și ele la dezghețat în frigider cca. 30 minute.
Dacă avețți vișine proaspete, cam tot 30 de minute durează, dezosatul, adică scos sâmburii.
Între timp se pregătește umplutura. Tort- Gelee-ul se pune în lichidul rezultat de la vișine, se mai adaugă cca. 3 linguri de zahăr brun sau normal, tos, se amestecă energic ca să se omogenizeze, apoi se pune la fiert împreună cu dulceața de căpșuni.
După ce a dat primul clocot se trage de pe foc și se lasă la răcorit, cca. 15 minute, apoi se adaugă vișinile scurse și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Foile dezghețate se ung câte 4 foi de plăcintă cu ulei de cocos, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de vișine cu căpșuni și fulgi de migdale, se rulează ușor, așezându-se apoi într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de pergament. Se procedează la fel cu celelalte foi. Uleiul de cocos rămas se pune peste strudele, apoi se presară fulgi de migdale și zahăr brun.
Se dau la copt în cuptorul preîncins cca 30 de minute la foc mediu.cca. 180 grade.
După ce s-au copt se pudrează cu mult zahăr pudră vanilinat și se servește simplu sau cu adaos de sos de vanilie, după gustul fiecăruia.
Poftă bună!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii