Stufat de vita

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Stufat de vita

Ingrediente

  • - 700 g carne de vita,
  • - 700 ml suc de rosii,
  • - 2 cepe,
  • - 1 morcov,
  • - telina verde
  • - un catel de usturoi
  • - sare, piper,
  • - 1 pahar vin alb,
  • - 2 pahare vin rosu.

Mod de preparare

1. Ceapa, morcovul, telina se taie bucati, rondele se pun la calit cu usturoiul in uleiul incins

(eu am folosit o cratita de pamant,este ideala pentru stufaturi).

2. Carnea se curata de pielite, se spala bine, se sterge cu hartie de bucatarie, se da deoparte.

3. Cand ceapa, morcovul si telina s-au calit, se scot pe un fund de lemn si cu un cutit mai lat sau o semiluna se toaca marunt dar fara a le farama.

4. In locul acestora punem carnea, mai adaugam putin ulei si o calim pe ambele parti.

5. Verdeata tocata le punem peste carne, sotam, stingem cu vin alb, se continua coacerea pana la evaporarea vinului, adaugam vinul rosu, apoi se acopera cu un capac.

6. Se adauga sucul de rosii, continuam coacerea timp de 2 ore, avand grija sa mai picam putina apa pana scade si se coace bine.

Se poate servi alaturi de mamaliguta calda sau se poate servi cu paste diverse!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise