1.
Se cerne faina. Intr un vas se pune faina, delikatul, praful de usturoi. Se adauga apa calda si se framanta pana nu se lipeste de mana ( eu aluatul il fac la robot si iese foarte bine ). Se lasa la odihnit aluatul. Intre timp se face umplutura:
2.
Se framanta carnea tocata adaugandu se delikat, cimbru si treptata se incorporeaza apa rece.
3.
Se fac bilute de marimea unei nuci mai mari din aluat. Se intinde cu sucitorul (sau cu aparatul de facut foaie din aluat ) o foaie rotunda de cca 1-1.5 mm grosime, diametrul de cca 10-15 cm. Se umple cu carnea tocata preparata ca mai sus o jumatate din foaia intinsa. Se pliaza cealalta parte pe deasupra si se lipesc marginile. Se indeparteaza surplusul de pe margini cu rozeta crestata sau cu cea de taiat pizza.
4.
Se pune 0.75- 1 L ulei, la foc intr un vas adanc si cu circumferinta mare la partea superioara. Cand uleiul e foarte bine incins, se pun placintelele la prajit. Se intorc de pe o parte pe alta cu o paleta sau cu supiera. Cand capata o culoare usor aramie, sunt gata.
5.
Se pot servi cu iaurt, sana sau....bere. Sunt minunate cand sunt fierbinti dar sunt foarte bune si reci.
6.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii