Suc de rosii natural

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Suc de rosii natural

Ingrediente

  • Rosii de gradina
  • Sare
  • Zahar ( facultativ )

Mod de preparare

Se spala rosiile , se curata de cotorul verde din interior apoi se taie in patru si se trec prin separatorul de rosii ( masina de rosii ) . Rosiile se trec de cel putin doua ori prin acest procedeu pentru ca nu se storc bine de prima data .

Pentru a nu pierde timp , sucul rezultat din prima tura de stoarcere se pune la fiert , adaugand pe parcurs si sucul rezultat din a doua stoarcere .

Se lasa la fiert amestecandu-se din cand in cand pentru a nu se prinde . Se fierbe pana la consistenta dorita . Daca se doreste bulion , se va fierbe mai mult . Sucul de rosii este gata atunci cand nu mai face spuma deasupra , de obicei asta se intampla cand a scazut la jumatate din cantitatea initiala . Cand suntem multumiti de consistenta acestuia , pentru fiecare litru de suc rezultat se adauga cate o lingura rasa de sare , se mai da cateva clocote apoi se opreste focul .

Daca va place mai dulceag , se poate adauga si zahar , o lingurita la fiecare litru rezultat . Zaharul reduce aciditatea rosiilor .

Se toarne sucul de rosii in sticle , se inchid cu capace etans si se pun cu capul in jos in paturi tinandu-se astfel pana la racirea completa .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise