Ingrediente
Rosii foarte bine coapte, sare, ulei (in functie de cantitatea obtinuta).
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
113 voturi
Mod de preparare
Rosiile se spala, li se scot cozile si se taie in bucati. Se dau prin masina de stors rosii sau la storcatorul de fructe si se pun la fiert. Pentru a scurta timpul de fierbere punem la fiert inca de la primul vas pe care-l obtinem de la stors si adaugam treptat. Lasam sa fiarba la foc iute pana ce se obtine o pasta omogena, asemeni smantanii. Adaugam o lingura de sare la 1 litru de suc de rosii obtinut. In acest timp punem la copt (in cuptor sau pe aragaz) sticlele in care vom pastra sucul. Cand este gata punem sucul fierbinte in sticlele fierbinti, punem capacele si acoperim toate sticlele cu cat mai multe textile. Lasam asa l asterilizat timp de 24 de ore.
Vera Popa (Bucatar) , 27 august 2013
Eu sunt de principiul ca nimic nu se arunca, mai ales ca am cultivat eu insami rosiile, fara a folosi niciun fel de produse chimice. Aleg rosiile mari, carnoase, sanatoase, le spal in apa rece, le tai bucati, le dau prin robotul de bucatarie si apoi le pun la fiert. La final adaug sare si busuioc, pun sosul in sticle cat e foarte fierbinte si cu asta am terminat.
mihai (Chef de cuisine) , 25 august 2013
Nu-i rau reteta, imi place.
Tudose Silvia , 21 august 2013
iiiiiiiiii miami miami.
Olivia Moldovan , 20 august 2013
Am gustat sucul de rosii....facut de tine.Am dat un pahar si la vecinul REMUS.Ai fost foate apreciata.Succes in continuare.
Eugenia Horgos , 20 august 2013
imi place cam asa fac si eu.
Olivia Moldovan , 20 august 2013
D-voasra cum faceti sucul de rosii de gradina.Va ajuta cineva?
Alexandru Nadia , 19 august 2013
excelenta reteta.multumesc!
Iudifta Blaga , 16 august 2013
bulionde rosii de acasa.
ion (Bucatar) , 13 iunie 2012
Buna eu am facut altfel. Am dat rosiile prin robot, iar sucul obtinut l-am pus in borcanele si sticle cu dop sau capac bine infiletate (sa nu fie de plastic) dupa care am pus intr-o oala cu apa deasupra sticlelor sau borcanelor. Cand a inceput sa fiarba le-am lasat 2-4 minunte dupa care am oprit focul lasand sa se raceasca. Cand am putut baga mana sa scot borcanele le-am sters si le-am pus bine in camara. O sa va mirati ca nu am pus sare sau mirodeni (se pierde gustul rosiilor). Incercati si cu rosii intregi bine coapte pe care le curatati de coaja, le taiati pe jumate sau in trei depinde cat de mari sunt si se procedati la fel. Sper sa va placa reteta. O zi buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009
O bunatate...
Constantin , 30 august 2009
Sticlele prin incalzire la cuptor se si sterilizeaza. Uleiul are rolul de protectie; el se va urca la suprafata sucului. Buna ideea cu telina. Intentionez ca anul asta sa mai adaug morcov fiert in abur si apoi pasat. Am sa fac o sarja si cu ceapa fiarta si pasata. Nu as crede ca sucul trebuie fiert pana devine ca smantana. E mult prea gros si se pierd mult din proprietatile rosiilor.
zana b. (Chef de cuisine) , 14 august 2009
"Sticlele se coc" sau se sterlizeaza?
zana b. (Chef de cuisine) , 14 august 2009
La sucul de rosii adaug si cateva mirodenii:piper,foi de dafin,oregano si cativa catei de usturoi pe care ii scot la sfarsitu.Astfel sucul va capata aroma si poate fi folosit si pe post de ketchup.
Crystyna (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Şi eu fac suc de roşii...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Sucul meu de rosii(bulion)
andrei , 01 august 2009
Ati spus ca in compozitia retetei intra si ulei. Unde si cand se foloseste?
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009
Interesanta prezentare!!
mirey (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009
Eu sucul de rosii il fac in mai multe zile,si nici unul nu seamana cu celalalt.Unul il fac simplu ,in unul pun ienibahar,in altul telina,altul il fac mai picant,... Toate sunt foarte bune si de folos in bucatarie.Felicitari bucatereselor!
C. Marcela (Bucatar) , 17 iunie 2009
Pentru a obtine un suc de rosii bun si pentru baut, eu adaug la fierbere sare, zahar, putin piper si ardei gras si frunze de telina (cu tulpina cu tot)pe care le scot la sfarsit. E delicios!