Cele 100 g zahar se caramelizeaza pentru ca sucul sa aiba o culoare frumoasa, restul de zahar 1 kg se topeste cu zeama de la 4 lamai si cu apa.
O lamaie se taie felii.
Cantitatile sunt pentru un bidon sau borcan de 10l.
Se pun florile in vas pe pun si feliile de lamaie se adauga zaharul topit si cel caramelizat, care se stinge cu apa si se lasa sa mai fiarba pana se topeste de tot zaharul.
Se completeaza cu apa pana se umple vasul, daca se doreste sa se faca sucul mai repede se adauga 2 linguri de orez, dar este de preferat sa fie lasat sa fermenteze singur fara drojdie, cu drojdie naturala, insa dureaza cam 5 sau 6 zile, timp in care se mesteca de 3 sau 4 ori pe zi in suc.
Se strecoara si se pune la rece, poate fi tinut si o luna la frigider.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii