Ingrediente
4 oua intregi, 300 ml lapte, 40 g unt, 40 g faina, 300 g cartofi, 250 g ciuperci, 100 g parmezan sau cascaval ras, patrunjel tocat, 1 catel usturoi, piper, sare,, nucsoara macinata
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
1 vot
Mod de preparare
Ciupercile se calesc in ulei, se asezoneaza cu sare, piper si patrunjel, adaugand cata putina apa din cand in cand.
Untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina amestecand cu un tel, laptele caldut si se fierb 5-8 minute pana se ingroasa. Se adauga nuscoara, se da la foc. In crema astfel obtinuta se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare iar compozitia se pune la racit;
Cartofii se amesteca cu ciupercile, se adauga crema pregatita mai sus, se potriveste de sare si piper, cascavalul ras, iar in final albusurile batute spuma cu sare. Se inglobeaza cu atentie, se unge o forma de chec cu unt si faina se toarna compozitia si se coc 25 minute la cuptorul incalzit in prealabil la 180°C.
Eu am folosit forme de muffins, unse cu unt si faina iar deasupra am asezat cate o feliuta de ciupercute calite.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009
Cred ca este foarte bun.Felicitari!