Reteta postata pe: 07 mai 2009
Ingrediente
i conopida potrivita, 1 lingura zarzavat deshidratat, sare, , Pentru sos beshamel: 1lingura ulei, 20 g unt, 1 lingura faina, 500 ml lapte, 1 lingura smantana, sare, piper alb, usturoi pudra, , , dupa gust. cascaval ras
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se spala conopida, se pune la fiert apa cu zarzavatul si cand a fiert se adauga bucatelele de conopida sa fiarba 3 minute, se lasa la scurs. Intre timp se face sosul beshamel. Intr-o craticioara se topeste untul in lingura de ulei se adauga faina si se subtiaza cu laptele, se adauga condimentele, se lasa sa dea cateva clocote, iar la sfarsit se adauga smantana.
Se ia un vas termorezistent, se unge cu putin unt, se aseaza conopida si se toarna sosul, iar pe deasupra se rade cascaval. Se baga in cuptorul incins timp de 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUFLEU DE CONOPIDA" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiar daca nu sunteti fan conopida, va recomand sa incercati acest sufleu.Cu siguranta o sa va placa…este
28 voturi
0 comentarii
1h 10 min
Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Se fierbe 10-15 minute
Untul,
13 voturi
3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Czompa (Chef de cuisine) , 16 august 2009
Imi place sufleul de conopida dar eu o maruntesc inainte(nu-mi place sa vad bucatile mari de aceea nu fac nici pane). Arata bine!