autor:

Rita Ilieș

» » Supe de carne

Supa crema de branza

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2015

Ingrediente
800 ml zeamă de oase, 200 ml bere, doi cartofi potriviți, o rădăcină de ceapă verde, un cățel de usturoi, 200 g brânză Cheddar, 100 g cașcaval Emmentaler, 50 g brânză de vaci, câteva boabe de piper roșu și verde, un vârf de linguriță boabe de muștar, un praf de sare roz

Dificultate: Medie Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Am pus zeama la fiert. Am adăugat boabele de piper, boabele de muștar, cartofii tăiați cubulețe, ceapa și usturoiul.
În timp ce supa a fiert am pregătit brânzeturile pe care le-am ras pe răzătoarea mică.
Când legumele din supă s-au fiert, am luat oala de pe foc și cu ajutorul mixerului vertical le-am mărunțit obținând o compoziție mai groasă.

Am pus din nou oala pe foc, am adăugat berea și brânza de vaci apoi am amestecat continuu cu telul.

Când aceasta s-a omogenizat și a dat în clocot am oprit focul și am adăugat celelalte brânzeturi. Am continuat să amestec energic cu telul până când brânzeturile s-au topit iar supa a căpătat consistența aceea fină și cremoasă.

Am potrivit-o de sare și am servit-o caldă cu rondele crocante de cașcaval Emmentaler.

Poftă bună!
Pont: Când pregătiți supă limpede de pui păstrați din zeamă 500 ml sau un litru la congelator. Vă va prinde foarte bine când gătiți supe cremă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de mazare cu crema de branza

Supa de mazare cu crema de branza

Intr-o cratita pune la fiert acoperit laptele cu ierburile aromate.Dupa ce a dat intr-un clocot,

1 vot    1 comentariu
20 min
Supe de legume
Supa crema de branza topita

Supa crema de branza topita

Intr-o cratita se prepara un rantas din unt si faina care se stinge cu supa de pui si se lasa apoi

2 voturi    0 comentarii
20 min
Supe de carne

  • 3 comentarii

  • Roxi Nastase , 31 august 2015

    Reteta incepe cu "Am pus zeama la fiert"... ce inseamna "zeama"? apa? zer? Ati putea fi putin mai concreti? :)

  • Rita Ilieş , 17 iulie 2015

    Mulţumesc! Şi eu. Ne place foarte mult!

  • Atena Pop , 15 iulie 2015

    Excelenta!O fac de multa vreme.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 800 ml zeamă de oase
  • 200 ml bere
  • doi cartofi potriviți
  • o rădăcină de ceapă verde
  • un cățel de usturoi
  • 200 g brânză Cheddar
  • 100 g cașcaval Emmentaler
  • 50 g brânză de vaci
  • câteva boabe de piper roșu și verde
  • un vârf de linguriță boabe de muștar
  • un praf de sare roz

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

8 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Retete

din Supe de carne

Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune

Ramen este o specialitate japoneza, este considerata una dintre cele mai hranitoare si sanatoase supe din lume. O sa gasiti multe retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel acrita cu corcoduse Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Supa crema de somon