SUPA-CREMA DE CEAPA,IN CHIFLE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
SUPA-CREMA DE CEAPA,IN CHIFLE

Ingrediente

  • Pt 4 persoane
  • - 4 cifle(250 grame fiecare)
  • - 300 g cartofi
  • - 1 l supa de carne(din cub)
  • - 500 g ceapa
  • - 100 ml smintina
  • - Sare
  • - Piper
  • - 1/4chimen praf
  • - 6-8 feliute cheddar
  • - Putin patrunjel tocat

Mod de preparare

Se curata cartofii,se taie cuburi,se spala si se pun la fiert intr-un litru de supa de carne.

Se curata ceapa,se taie felii.Jumatate se adauga la supa, iar cealalta jumatate se prajeste,apoi se adauga (fara uleiul in care s-a prajit) si ea la supa.Se lasa totul la foc mic,cu capac,pina cind totul e moale.

Se ia de pe foc si cu un robot de bucatarie se mixeaza, pina devine crema.

Se pune apoi piper ,chimen si sare daca e nevoie; se amesteca.Se pune smintina si se mesteca bine.

Pina fierbe supa,se taie capacel la chifla si se scobeste miezul(se poate folosi la pesmet).

In chifla scobita,se pune supa, feliutele de cheddar,patrunjel.Se acopera pe jumatate.Se serviste fierbinte,pe o farfurie.

Chiflele le fac asa:

1 kg faina(750 g faina alba si 250 g faina neagra).Pun faina neagra deoarece faina neagra ajuta coaja (de piine)sa fie mai tare si supa nu curge;in plus coaja asta e f buna.

Deci 1 kg faina,200 g cartofi,30 g drojdie,2 lingurite rase de sare,apa calduta pt framintat.Cartofii,se fierb in coaja,se zdrobesc,calzi.Se face o maia din drojdie,1 lingurita zahar,cartofii zdrobiti,100 ml apa calduta si 100 g faina;se lasa la crescut cca 30 minute.

Dupa ce a crescut se pune peste faina,se pune sarea si cu apa calduta se face un aluat, putin mai virtos decit aluatul de cozonac.Se framinta cca 20 minute.

Dupa cca 40 minute e dospit(aluatul);si-a dublat volumul.

Suprafata de lucru se presara bine cu faina,se toarna aluatul,se framinta cca 2 minuteSe aprinde cuptorul;eu folosesc cuptorul de la aragaz..Se fac chifle de cca 250 g, se pun intr-o tava presarata cu faina.Se lasa la crescut 30 minute.Rezulta cca 10 chifle.

Se dau la cuptorul f fierbinte,la foc mare,puternic,cca 50 minute.Dupa cca30 minute,se deschide cuptorul,tava se intoarce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise