Supa crema de ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de ciuperci

Ingrediente

  • 500g ciuperci
  • 1 fir de praz (eu am folosit numai partea alba a prazului)
  • o ceapa
  • telina capatana cam 200g sau tije de telina(eu am folosit numai tija)
  • 200g smantana neprocesata
  • 100g unt
  • 100ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • o lingura supa baza sau un cub de supa de legume
  • 2 catei de usturoi si sare dupa gust.

Mod de preparare

Se pun 3l de apa la fiert.Se toaca telina,prazul si ceapa,nu marunt , se pot toca mai mari si se pun in apa cu lingura de supa baza sa fiarba. O sa spuneti de ce nu le calim in putin unt ? Eu nu prea sunt adepta legumelor calite pentru supe in general,pe motiv ca supa capata gustul ciorbei ,incercati si va veti convinge de diferenta gustului.

Intr-o tigaie punem untul,usturoiul zdrobit cu lama cutitului si ciupercile ,pana se schimba un pic culoarea lor si se mai evapora din apa.Le punem apoi la fiert pentru 20 de minute langa celelalte legume.Nu inaite de a oprii cam o lingura buna din ciupercile sotate ,pentru a le pune deasupra supei cand o servim , asa de fite si aspect.

Intr-un bol amestecam smantana ,laptele si amidonul.

Luam cratita cu legume de pe foc,o lasam cam 5 minute fara capac , pentru a se aerisi ,apoi o pasam si potrivim de sare daca mai este nevoie.Punem crema pe foc si turnam amestecul de smantana. Potrivim focul spre minim si avem grija sa amestecam cu un tel sau lingura pentru a nu se afuma supa .Dupa circa 7-10 minute ,oprim focul si supa este gata.

Servim cu paine prajita sau crutoane.

Chiar recomand aceasta supa , este minunata.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise